Specialuddannelsen i intensiv sygepleje
Specialuddannelsen i intensiv sygepleje er en 2 årig uddannelse, som er svarende til 90 ECTS-point. Formålet med specialuddannelsen i intensiv sygepleje, er at du udvider din faglige viden, færdigheder og kompetencer. Du uddannes til at yde sygepleje til intensive komplekse patienter, yde omsorg for pårørende, indgå i et tværprofessionelt samarbejde omkring observation og behandling af den intensive patient. Derudover skal du på baggrund af dine faglige kompetencer medvirke til at skabe udvikling indenfor intensiv sygepleje.
Uddannelsen
Som intensiv kursist på Sjællands Universitetshospital vil du indgå i et formaliseret og struktureret 2 årigt uddannelsesforløb på fuld tid. Specialuddannelsen er svarende til 90 ECTS point. Uddannelsen er underlagt en National uddannelsesordning.
Uddannelsen er en kombination af teoriundervisning og klinisk praksis, hvor du tilknyttes en fast vejleder under hele uddannelsen. I løbet af uddannelsen skal du også i eksterne praktikker på et opvågningsafsnit, et andet intensivt afsnit samt en valgfri praktik.
Uddannelsen på Sjællands Universitetshospital
Specialuddannelsen kræver ansættelse i en 2 årig kursist/uddannelsesstilling. Der kræves som minimum dansk autorisation, to års fuldtids erfaring som sygeplejerske eller tidsmæssigt tilsvarende, heraf minimum 1½ år fra somatiske sygehusafdelinger. Seks måneders gennemført introduktionsansættelse på et godkendt hoveduddannelsessted, som kan indgå i adgangskravet om de to års fuldtids erhvervserfaring.
Den kliniske uddannelse er opdelt i tre perioder af hhv. seks måneder og to gange ni måneders varighed. Uddannelsen indeholder to ugers praktik på opvågningen, fire ugers valgfri praktik samt seks ugers praktik på anden intensiv afsnit. Derudover er der både regionalt undervisning sammen med andre intensive kursister i region Sjælland, herunder full-scale simulation, og teorimoduller i naturvidenskabelige samt sygeplejefaglige emner.
Den kliniske uddannelse byder på en bred variation af den intensive praksis, akutte patienter såvel som postoperative patienter som kræver intensiv behandling i alle aldre. Derudover assisterer vi stamafsnit ved vores Mobile akut team (MAT).
I hver uddannelsesdel skal der udarbejdes formative evalueringer, som er et arbejdsredskab som bruges af dig og din faste vejleder. Der skal udarbejdes minimum 12 i alt.
Hver uddannelsesdel afsluttes med en summativ, skriftlig, evaluering, som skal bestås inden overgang til næste uddannelsesdel
Nøglepersoner på Sjællands Universitetshospital
Under din specialuddannelse i intensiv sygepleje følges du tæt af din primære vejleder, din medvejleder og ikke mindst den uddannelsesansvarlige sygeplejerske, som i tæt samarbejde med ledelsen, er ansvarlig for dit uddannelsesforløb. Der vil månedligt være vejlederdage, kliniknære refleksioner og evalueringssamtaler.
Det særlige uddannelsesmiljø på Sjællands Universitetshospital
Du bliver en del af SUH anæstesiologiske afdeling og en del af det kollegiale og sociale fællesskab på intensivt afsnit sammen med dine nye kolleger og medkursister.
Intensiv afsnit på Sjællands Universitetshospital er meget velfungerende afsnit med høj faglighed og fokus på uddannelse. Der er ligeledes stor fokus på faglig udvikling fx undervisning samt sociale arrangementer.
Relevante links:
- Link til Uddannelsesordning:
- http://intra.regionsjaelland.dk/personale/uddannelse/intensivsygeplejersker/uddannelsen/Documents/National%20uddannelsesordning%20for%20intensivspecialuddannelsen%202024.pdf
- Link til bekendtgørelse:
- Bekendtgørelse om specialuddannelsen for sygeplejersker i intensiv sygepleje (retsinformation.dk)
- Link til pensumbeskrivelse: