Bioanalytiker
Som bioanalytikerstuderende får du specialiseret viden fra første dag
Som bioanalytikerstuderende medvirker du til at stille diagnoser samt målrette behandlingen af patienter. Det er bioanalytikere, der udfører størstedelen af de diagnostiske analyser på de laboratoriemedicinske afdelinger.
Du altid sikret en praktikplads
Uddannelsen i bioanalytisk diagnostik er en mellemlang videregående uddannelse, der typisk tager 3,5 år fordelt over syv semestre. Uddannelsen kombinerer teoretisk undervisning på Professionshøjskolen Absalon og praktik på en laboratoriemedicinsk afdeling. Alle bioanalytikerstuderende er garanteret en praktikplads.
Som bioanalytikerstuderende på Sjællands Universitetshospital skal du altså være tilknyttet Professionshøjskolen Absalon, men du kan ønske praktikplads i alle laboratoriespecialer indenfor faget. Læs mere om de seks specialer længere nede.
Uddannelsen afsluttes med et professionsbachelorprojekt, og efter endt uddannelse kan du kalde dig Professionsbachelor i biomedicinsk laboratorieanalyse.
Der er hele seks laboratoriespecialer på Sjællands Universitetshospital
Som bioanalytikerstuderende, tilknyttet Professionshøjskolen Absalon, kan du ønske praktikplads i alle seks laboratoriespecialer på Sjællands Universitetshospital. De seks specialer er:
- Klinisk Biokemi: Analyse af blodprøver, måling af hjerterytme samt blodprøvetagning
- Klinisk Patologi: Analyse af vævs- og celleprøver med henblik på diagnostik, herunder vurdering af sygdomsudvikling, valg af behandling samt forebyggelse
- Klinisk Mikrobiologi: Analyse af patientprøver for bakterier, virus og svampe med henblik på forebyggelse og behandling
- Klinisk Immunologi: Produktion af komponenter og analyser med henblik på transfusion og transplantation, samt diagnostik af sygdomme i immunsystemet
- Klinisk Fysiologi og Nuklearmedicin: Funktionsundersøgelser på kroppens organer ved hjælp af radioaktive sporstoffer
- Klinisk Neurofysiologi: Undersøge nerve- og muskelfunktion, der anvendes diagnostisk og i behandling
I løbet af bioanalytikeruddannelsens syv semestre, er der følgende praktikophold:
- semester: 2 ugers praktikophold på forskellige laboratorier
- semester: 4 ugers praktikophold på ét laboratorie
- semester: 20 ugers praktikophold (et helt semester) på ét laboratorie*
- semester: 17 ugers praktikophold på ét laboratorie*
- semester: 6 ugers valgfrit praktikophold
* Praktikopholdene er på forskellige laboratorier, så du ikke kommer ud i det samme laboratoriespeciale i to lange ophold.
Du kan altid få kontakt til en bioanalytikerunderviser på Sjællands Universitetshospital
På samtlige laboratoriemedicinske afdelinger er der ansat bioanalytikerundervisere, som altid tager godt imod dig som studerende.
Hvis du ønsker at høre mere om uddannelsen, eller at få kontakt til en af underviserne, kan du kontakte vores uddannelseskoordinator:
Helle Nørholm hnoe@regionsjaelland.dk, tlf. 23 32 90 47
Du bliver en del af Sjællands Universitetshospital - Vi er til for dig
I de længerevarende praktikophold bliver du, som bioanalytikerstuderende, en del af det kollegiale og sociale fællesskab på den afdeling, hvor du er i praktik.
Sammen med dine medstuderende udfører du projekter og indgår i faglig sparring, der højner analysekvaliteten af patienternes prøver.
Vi glæder os til at tage imod dig.
Du får også lige tre hurtige genveje til mere information om bioanalytikeruddannelsen
Uddannelsesguiden - bioanalytikeruddannelsen
Opdateret torsdag den 6. jun. 2024