TEKS - Team Erhvervskandidat i Klinisk Sygepleje på SUH/SDU
Sjællands Universitetshospital (SUH) ønsker i højere grad at understøtte sygeplejerskers mulighed for at kombinere en klinisk karriere med en akademisk karriere. Vi ønsker at videreuddanne sygeplejersker ind i klinisk praksis, og vi ønsker at bringe universitetet tættere på vores hverdag. Derfor har vi indgået et programsamarbejde med Syddansk Universitet (SDU) om etablering af tre hold/teams af erhvervskandidater i klinisk sygepleje, der på samme tid skal arbejde i klinisk praksis og gennemføre en kandidatuddannelse på deltid over fire år.
TEKS har særligt fokus på bæredygtighed og ledelsesinvolvering. Dette inkluderer blandt andet, at lederne understøtter mulighederne for, at den kandidatuddannede sygeplejerske kan etablere en balance mellem uddannelsen og arbejdet i praksis, at den studerende tager afsæt i praksisnære problemstillinger, og at ansættelsesvilkår efter endt uddannelse er tydelige. Det betyder også, at de mange sygeplejeforskere, der i forvejen er ansatte på SUH, indgår aktivt i undervisning og vejledning.
Det første hold af erhvervskandidatstuderende TEKS startede på SDU i september 2023. Det er den studerende selv, der er ansvarlig for at søge optagelse på studiet på SDU.
Programmet er initieret, igangsat, udviklet og gennemføres i et samarbejde mellem afdelinger på SUH og Forskningsstøtteenheden for MVU-ansatte på SUH.
Projektet Erhvervskandidat i klinisk sygepleje for SUH/SDU er i sin opstartsfase blevet taget godt imod.
Læs blandt andet en artikel på dr.dk, der beskriver projektet: Videreuddannelse skal medvirke til at fastholde sygeplejersker i jobbet
En erhvervskandidatuddannelse er en fire-årig kandidatuddannelse svarende til 120 ECTS-point, hvor den studerende arbejder 25 timer per uge i gennemsnit ved siden af studierne.
Formålet med Erhvervskandidat i klinisk sygepleje på SDU/SUH er:
- At etablere attraktive karriereveje med henblik på at tilknytte og tiltrække højt kvalificerede sygeplejersker i klinisk praksis.
- At medvirke til at understøtte sygeplejerskers mulighed for at kombinere en klinisk karriere med en akademisk karriere.
- At medvirke til at styrke sygeplejerskernes kompetencer til at udvikle, gennemføre og implementere evidens i klinisk praksis.
- At involvere de sygeplejefaglige ledere i de studerendes forløb med henblik på at sikre relevant og tæt kobling mellem klinik og uddannelse.
- At etablere et fællesskabs- og personcentreret læringsmiljø med henblik på at understøtte SUH’s vision om at have en inkluderende, konstruktivt, kreativt og synlig udviklings- og forskningskultur.
I dette program er, i samarbejde med lederne på afdelingerne, udvalgt flere tiltag, som skal understøtte formålet med programmet.
- Lønordning med supplerende løn
- Udvikling af kursus i PCP (5 ECTS) med forskere fra SUH som undervisere
- Udvikling af kursus i PRO (5 ECTS) med forsker fra SUH som underviser
- Gennemførsel af uddannelsessamtaler mellem studerende og leder gennem forløbet
- Tilknytningsaftale inden studiestart
- Tilknytning til lokale hold på SUH
- Studiegrupper med kollegaer fra SUH
- Lokal undervisning på SUH i PCP og PRO
- Lokale vejledere ansat på SUH undervejs i forløbet
Programmet organiseres på SUH af Forskningsstøtteenheden for MVU-ansatte og med en styregruppe bestående af professor Bibi Hølge-Hazelton, som programejer, chefsygeplejersker Anita Pedersen og Jytte Hykkelbjerg Bruhn, oversygeplejersker Iben Marker Bonde og Gry Hansen, vicedirektør Susanne Lønborg Friis, lektor Marian Christin Petersen, som programmets uddannelseskoordinator og specialkonsulent Line Zacho Borre som programorganisator.
Derudover er der etableret en SDU/SUH Taskforce-gruppe, som består af Styregruppen fra SUH og repræsentanter fra SDU.
Kontakt
Adresse
Sjællands Universitetshospital, Roskilde
MVU-Forskningsstøtteenheden
Munkesøvej 14
4000 Roskilde
Se kort
Sjællands UniversitetshospitalRing til os
Opdateret mandag den 20. jan. 2025