COVID-19 Senfølger
I skrivende stund (2021) har mere end ¾ mio. skandinavere fået COVID-19. Det er en ny sygdom og den påvirker os forskelligt, mens nogle kommer sig hurtigt, kan andre leve med alvorlige symptomer i lang tid. Træthed, koncentrationsbesvær, lugt- og smagsforstyrrelser er de kendte senfølger. Området kræver større belysning, og der er behov for at få et overblik over alle senfølgerne for at forbedre behandlingen.
Indsats på tværs af grænser og fagligheder
Forskningsprojektet består af et samarbejde mellem ni medicinske specialer og tre forskningsmiljøer på tværs af landegrænser. Projektet skal sikre bedre overblik over senfølger, forbedre behandlingsmuligheder igennem en biobank, der med biomarkører giver viden til at identificere risikopatienter, etablere klinikker til behandling af tydelige senfølger samt kortlægge endnu ukendte senfølger.
Støtte til arbejdsmarkedet
Samarbejdet har således også til formål at lægge grundstenene for en tættere kontakt med erhvervslivet og fagforbund. Det handler både om at sikre, at virksomheder og arbejdspladser har mulighed for at opnå indsigt i de tiltag, der er nødvendige for personer, som lider af senfølger til COVID-19 og arbejde på løsninger, der gør den enkelte i stand til at forblive på arbejdsmarkedet på trods af senfølger.
Projektpartnere
- Øre-, Næse-og Halskirurgisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital
- Forskningsenheden i Staben, Sjællands Universitetshospital
- Arbejds- og Socialmedicinsk Afdeling, Holbæk Sygehus
- Neurologisk Afdeling, Holbæk Sygehus
- Institut for Biologisk Psykiatri, Psykiatrisk center Sct. Hans, Roskilde, Region Hovedstaden
- Verksamhetsområde Öron-näsa-hals, Skånes universitetssjukhus, Lund och Malmö
- Verksamhetsområde Infektionssjukdomar, Skånes universitetssjukhus, Lund och Malmö
Kontakt
Adresse
Sjællands Universitetshospital
Staben
Forskningsenheden i Staben
Lykkebækvej 1
4600 Køge
Ring til os
Enhedschef Søren Tvilsted
Opdateret onsdag den 6. sep. 2023