Gå til indhold

Projekt SmartClinic

Se kontaktoplysninger
Projektets formål er at udvikle en generisk model for digitaliserede behandlingsforløb af patienter med kronisk sygdom.
Logo for Interreg med flaget for EU og teksten "Öresund-Kattegat-Skagerrak"

Projekt SmartClinic blev i juni 2023 tildelt 9,7 mio. kr. af fonden Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

Projektets formål er at udvikle en generisk model for digitaliserede behandlingsforløb af patienter med kronisk sygdom. I projekt SmartClinic anvendes sygdommen kronisk mavetarmsygdom (Inflammatory Bowel Disease, kaldet IBD) som case med henblik på at udvikle og afprøve en model for digitaliserede behandlingsforløb, der på sigt kan anvendes inden for andre medicinske specialer med kronisk sygdom.

I projektet udvikles og testes en model for en ambulant SmartClinic, der består af to behandlingsforløb: En Clinic Online og en Clinic on Demand.

Clinic Online er et behandlingsforløb for patienter, der har et stabilt sygdomsforløb og derfor ikke behøver kontrolbesøg ved fysisk fremmøde i klinikken på hospitalet. Her monitorerer patienterne selv deres behandling ved hjælp af nyudviklede apps og test-kits.

Clinic On Demand er et behandlingsforløb, der tilser alle akut syge patienter fysisk. I Clinic on Demand afprøves sundhedsteknologi, der kan give hurtigere prøvesvar og dermed igangsætte behandling hurtigere end i dag. Fx vil projektet, som noget nyt i klinikken, anvende ultralydsscannere, diagnoseapparater, test-kits og en nyudviklet afførings-podepind til prøvetagning ved akut syge patienter.

Projektet arbejder tværvidenskabeligt med brugerdreven innovation gennem udviklingen af digital sundhedsteknologi til brug for patientuddannelse og for patienters selvmonitorering.

De fire projektpartnere i Danmark og Sverige består af: Sjællands Universitetshospital, virksomheden Visikon, Skånes Universitetssjukhus og Handelhögskolan ved Göteborg Universitet. Partnerne skal i fællesskab udvikle den generiske model for digitaliserede behandlingsforløb af patienter med kronisk sygdom.

Den generiske model kombinerer selvmonitorering med avanceret, digital teknologi og online kontrol med mere effektiv akutbehandling i klinikken, hvor der gøres brug af sundhedsteknologi på en ny måde. Løsningen udvikles sammen med patienterne i et brugerinddragende set-up.

Se mere på www.projectsmartclinic.eu

 

Projektsum: 16.231.889 kr.

Tildelt af Interreg: 9.739.154 kr.

Projektperiode 01.09.2023 – 31.08.2026