Lægsekretær i Hæmatologisk Afdeling
Hæmatologisk Afdelings patientpopulation er delt ind efter diagnoser og er derfor delt ind i to afsnit; L (lymfom) og M (myeloproliferativt/myelomatose). Dette medfører, at patienterne får tæt og nær kontakt til lægesekretærer, læger og plejepersonale, der tilhører deres afsnit. Dette samarbejde prioriteres højt i afdelingen, da de hæmatologiske patientforløb kan være komplekse.
Lægesekretærens kerneopgaver er koordinering af disse patientforløb i tæt samarbejde med patienter, læger og sygeplejersker. Lægesekretærgruppens opgaveportefølje rummer derfor et anseeligt antal administrative opgaver, der spænder over indlagte patienter på sengeafsnit H60, dagafsnits-patienter på både L og M afsnit, samt patienter som kommer til kontrol- og/eller behandlingsforløb i ambulatoriet. Det giver lægesekretærerne stor kontakt til patienter og pårørende, i såvel sengeafsnit som ambulatorium.
Derudover varetager lægesekretærerne dagligt afdelingens call-center, samt opgaver relateret til forskningsarbejde, redigering af interne dokumentportal D4, håndtering af patientklager, deltagelse i afdelingens kvalitetsarbejde, håndtering af transplantationsforløb samt kalenderadministration.
I ambulatoriet arbejder lægesekretærgruppen efter princippet lægesekretær/læge makkerpar, hvor lægesekretæren bl.a. er med en læge i konsulationsrummet. Endvidere er begge afsnit på sengeafsnittet H60 bemandet med en lægesekretær, der håndterer de indlagte patientforløb.
Dette bidrager til en øget kontinuitet i patientforløbene og dermed tryghed for patienten.
Kompetenceudvikling
Da lægesekretærerne ønsker at have et målrettet fokus på kerneopgaverne, skal lægesekretærgruppens kompetencer vedligeholdes og udvikles kontinuerligt. I den forbindelse anvendes der forskellige lægeringsmodeller, herunder undervisning og sidemandsoplæring. Der er også kursus aktiviteter, som kan dække forskellige felter. Kurserne kan være et supplement til den læring, der foregår i afdelingen og i klinisk praksis.
Der tilbydes kursus i f.eks.:
- Sundhedsplatformen, inkl. E-læring
- Interne undervisningsdage i afdelingens diagnoser og behandling
- Anvendelse af D4
- Brand
- Hjertestop
- SKA kurser
Derudover er afdelingen positivt indstillet overfor personlig udvikling og opfordrer derfor til, at man tager ansvar for egen læring og kompetenceudvikling. I den forbindelse kan man f.eks. benytte gratis kurser, der afholdes i Regionen og HK.
Når afdelingen modtager en ny lægesekretærkollega, vil der være et introduktionsforløb i de første måneder. Her gennemgår man flere funktioner i afdelingen og der vil være en mentor tilknyttet den nye lægesekretær.
Ved ansættelsens start bliver den nye sekretær også tilmeldt Sjællands Universitetssygehus introduktionsprogram.
Yderligere informationer
Kan rekvireres hos:
Konst. Ledende lægesekretær
Malene Catling
macat@regionsjaelland.dk
Souschef
Unni Lund
uml@regionsjaelland.dk
Opdateret tirsdag den 13. feb. 2024