Gå til indhold

Laserbehandling med CO2

Se kontaktoplysninger
Laserbehandlingmed CO2 er velegnet til at fjerne godartede udforandringer.

​Hvad er CO2-laserbehandling?

Ved C02-laserbehandling rettes en tynd lysstråle mod huden, der omdannes til varme, der hvor den rammer. Herved fordamper vævet og forandringer i huden kan fjernes.

I nogle tilfælde vælger lægen først at give en behandling på et mindre
hudområde for at kunne vurdere, hvordan huden reagerer. Herefter planlægges det videre behandlingsforløb. En behandling varer cirka 30 minutter. Det kan være nødvendigt at planlægge flere behandlinger.

Før du møder til behandling

Laserbehandling kan gøre ondt. Det kan derfor i nogle tilfælde være nødvendigt at lokalbedøve før med creme eller indsprøjtning. Ved den første konsultation planlægges, hvilken form for lokalbedøvelse, der skal anvendes. I de tilfælde, hvor der gives lokalbedøvelse med indsprøjtning, ophører effekten efter 2-3 timer.

Lokalbedøvelse med creme

Hvis det aftales, at der skal bedøves med creme, skal du smøre cremen på det område, der skal behandles to timer før behandlingen. Der skal smøres et tykt lag creme på, som skal dækkes med film. Film og overskydende creme fjernes af lægen eller sygeplejersken. Du kan købe cremen i håndkøb på apoteket.

Din hud må ikke være solbrun

Hvis din hud er solbrun, når du møder til behandling, kan vi ikke tilbyde dig laserbehandling, da der er risiko for bivirkninger.

Brug ikke make-up

Du skal fjerne foundation og pudder, inden du møder til behandling.

Gravide og ammende

Du må ikke være gravid eller ammende, når du får laserbehandling.

Øjenskjold

Ved behandling indenfor øjenhulekanten, skal der anvendes metaløjenkapsel for at beskytte øjet. Der dryppes lokalbedøvelse i øjet før anlæggelse af øjenskjoldet. Når laserbehandlingen er overstået, fjernes øjenkapslen, og der skal derefter anvendes øjenklap, så længe øjet er bedøvet (mindst 4 timer) for at beskytte øjet.

Du skal herudover behandle med øjendråber, som afhængigt af typen skal anvendes i 1-3 døgn efter CO2-laserbehandling for at undgå infektion. Lægen skriver recept, og du skal efterfølgende hente øjendråberne på apoteket. Du frarådes bilkørsel indtil øjendråbernes virkning er ophørt, og du må derfor ikke selv køre hjem efter behandlingen.

Umiddelbart efter behandlingen

Det anbefales, at du holder huden ren og tør. Vask huden dagligt, undgå sæbe og dup huden tør. Du skal efter behandling anvende en uparfumeret fugtighedscreme og i nogle tilfælde også behandle med Fucidin creme x 2 dagligt i 3-5 dage for at forebygge infektion. Den behandlende læge fra hudafdelingen skriver recept, og du skal efterfølgende selv hente cremen på apoteket.

Bivirkninger

Behandlingen medfører overfladiske sår, som heler i løbet af cirka to uger. Sårene kan efterlade ar. I sjældne tilfælde kan huden i det behandlede område ændre farve, så den bliver mørkere eller lysere. Hvis der opstår infektion i området, er risikoen for synlige ar større.

Symptomer på infektion

  • Udvikler sig i løbet af dage efter behandlingen
  • Rødme udenfor det behandlede område
  • Gul eller uklar væske
  • Hævelser og smerter
  • Varme og/eller feber.

Hvis du oplever tegn på infektion, skal du kontakte din læge eller Dermatologisk Afdeling.

Ingen sol eller solarium under og efter laserbehandling

Behandlingsresultatet bliver dårligere, og der er større risiko for bivirkninger, hvis huden udsættes for sollys. Derfor skal du beskytte din hud i ugerne før, under og minimum 3 måneder efter laserbehandling. Vi anbefaler, at du beskytter din hud med solcreme faktor 30, solhat og andet tøj alle dage fra april til og med september, undtagen dage med heldagsregn.

Vigtigt at vide, hvis du melder afbud

De tider, du har fået til behandling, kan kun i særlige situationer ændres. Hvis det er nødvendigt med ændring af tider, vil du få den næste ledige tid. Der kan desværre gå op til flere måneder.

Udeblivelse

Hvis du udebliver uden at melde afbud, bliver dit behandlingsforløb afsluttet.

Kontakt

Adresse

Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Dermatologisk Afdeling

Sygehusvej 5

4000 Roskilde

Se kort

Find vej til Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Ring til os

Hverdage kl. 8.00-12.00

Skriv til os

Øvrig information

Undersøgelse og behandling af hudsygdomme og kønssygdomme.