Gå til indhold

Forskning i Dermatologisk Afdeling

Huden beskytter kroppen, men er også et sanseorgan, et kommunikationsorgan og et spejl på det den dækker. Dermatologisk forskning er lige så vidtfavnende, som hudens funktioner. Dermatologisk Forskningsafdeling på Sjællands Universitetshospital spænder derfor vidt. Vores forskning er patientnær, og benytter en række forskellige tilgange til problemdefinition og efterfølgende problemløsning. Forskningen er ikke fagsøjleopdelt, men fokuserer på videnskabeligt og fagligt interessante emner af relevans for sygdomsforebyggelse, pleje og behandling.

Afdelingen modtager forskningsinteresserede fra bachelorniveau til doktoranter fra ind- og udland, uanset deres baggrund, og giver muligheder for at deltage i de mange igangværende projekter. Vi er glade for, at vores samarbejdspartnere & medarbejdere er venlige, intelligente og flittige mennesker, da det vedligeholder det gode arbejdsmiljø, som sikrer fortsat fremdrift.

Vi producerer hvert år 50-60 publikationer, fortrinsvis indenfor følgende emner: Hidradenitits suppurativa og andre inflammatoriske dermatoser. Afdelingen er internationalt førende indenfor emnet Hidradenitis suppurativa og har som følge heraf et fintmasket og omfattende nationalt og i særdeleshed internationalt netværk.

Hudens infektioner er et andet meget stort emne i afdelingens akademiske profil. I særdeleshed er afdelingen et midtpunkt i viden om svampeinfektioner i huden. Indenfor den dermatologiske mykologi er afdelingen i særdeleshed fremtrædende.

Blandt de mange andre emneområder, som vi beskæftiger os med, er klinimetri (måling og objektivisering af kliniske fænomener og vigtigt for bl.a. planlægning af eksperimenter), kutan onkologi, psykodermatologi, hudsygdommes epidemiologi og en række andre emner.

Afdelingen har en høj international profil med samarbejdspartnere i 80+ lande gennem projektet GHISA (Global Hidradenitis Suppurativa Atlas) og andre grupper og organisationer. Dette samarbejde har også lagt grunden til afdelingens interesse og vedholdende engagement i global dermatologi.

 

Kontakt

Forskningssekretær Stella Bryld, tlf. 4732 2615
Prof. Gregor Jemec, tlf. 47322601